BYLINKOVĚ MARINOVANÝ PANÝR S BROSKVOVÝM SALÁTEM, NAKLÁDANOU CIBULKOU A JAVOROVÝM DRESINKEM

BYLINKOVĚ MARINOVANÝ PANÝR S BROSKVOVÝM SALÁTEM, NAKLÁDANOU CIBULKOU A JAVOROVÝM DRESINKEM

Ingredience

Panýr s bylinkovou marinádou
2 zralé broskve nebo nektarinky (nakrájené na měsíčky, můžete ogrilovat)
1 červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
Čerstvá saturejka (případně směs s rukolou nebo microgreens)
Cukrový hrášek (volitelně, pouze krátce blanšírovaný nebo syrový)
Piniové oříšky (nasucho opražené)
Sůl, pepř

Postup přípravy

  • Červenou cibuli naložte minimálně na 30 minut do nálevu z vinného octa, vody, cukru a soli.
  • Panýr ogrilujte z obou stran dozlatova.
  • V misce smíchejte měsíčky broskví nebo nektarinek, naloženou cibulku, čerstvou saturejku (případně směs s rukolou nebo microgreens) a opražené piniové oříšky.
  • Přidejte cukrový hrášek.
  • Připravte dresink ze sirupu, oleje, limetové šťávy, soli a pepře a vše lehce zakápněte.
  • Servírujte se zlatavým Panýrem navrchu.

  
Nálev na cibuli:

  • 100 ml vinného octa
  • 50 ml vody
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 lžičky soli

 
Dresink:

  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička limetové šťávy
  • Sůl, pepř

Použité produkty

Top