GRILOVANÝ PANÝR S GRILOVACÍM KOŘENÍM, SALÁTEM Z VODNÍHO MELOUNU A HOISIN OMÁČKOU

GRILOVANÝ PANÝR S GRILOVACÍM KOŘENÍM, SALÁTEM Z VODNÍHO MELOUNU A HOISIN OMÁČKOU

Ingredience

Panýr s grilovacím kořením
Vodní meloun (na větší kostky)
Hoisin omáčka
Čerstvý koriandr
Čerstvá máta
Thajská bazalka
Kešu oříšky (nasucho opražené)
Limetová šťáva
Sůl, pepř
Sezamový olej (volitelně)

Postup přípravy

  • Panýr nakrájejte a ogrilujte z obou stran dozlatova.
  • Meloun nakrájejte na kostky, případně ho ugrilujte nebo předem zavakuujte s limetovou šťávou.
  • V misce smíchejte meloun s nasekanými bylinkami (koriandr, máta, thajská bazalka).
  • Přidejte limetovou šťávu, hoisin omáčku (podle chuti) a trochu sezamového oleje.
  • Vmíchejte opražené kešu oříšky, dochuťte solí a pepřem.
  • Na salát navrch položte ugrilovaný panýr a ihned podávejte.

 

Volitelné techniky:

  • Meloun lze krátce ogrilovat.
  • Pro pevnější konzistenci lze meloun předem zavakuovat s trochou limetové šťávy.

Použité produkty

Top