PLNĚNÝ CHLÉB S PEČENÝMI NAKLÁDANÝMI PAPRIKAMI PODLE PETRY BURIANOVÉ

PLNĚNÝ CHLÉB S PEČENÝMI NAKLÁDANÝMI PAPRIKAMI PODLE PETRY BURIANOVÉ

Ingredience

Ingredience těsto:
300g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí
1 lžička cukru krupice
½ lžičky soli
200 ml teplé vody
2 lžíce olivového oleje
Ingredience náplň:
200g zakysané smetany Bohemilk
2 stroužky česneku
sůl, pepř
200g Mozzarelly Bianca třešničky
2 červené papriky
klobása
tymián, oregano
Ingredience na přípravu marinády:
100 ml jablečného octa
1 lžíce olivového oleje
1 lžička medu

Postup přípravy

Mouku si smícháme s droždím, cukrem a solí. Přilijeme vodu s olejem a vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme a necháme asi hodinu vzejít. Než nám vzejde těsto, tak si připravíme marinované papriky: papriky potřeme olejem, ogrilujeme za všech stran, oloupeme a nakrájíme na proužky.  Proužky paprik vložíme do připravené marinády a necháme marinovat. Vykynuté těsto rozválíme na pečícím papíru do kruhu. Potřeme náplní asi 3 cm od okraje. Náplň připravíme smícháním zakysané smetany Bohemilk s utřeným česnekem, solí a pepřem. Poklademe na kolečka nakrájenou klobásou, mozzarella třešničkami, marinovanými paprikami, posypeme kořením a necháme ještě asi 30 minut kynout. Poté okraje zahneme. Pečeme v roztopeném grilu při 180 °C dozlatova.

Použité produkty

Top